ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان ( Dental implant ) از جنس تیتانیوم خالص است که با بدن انسان سازگاری دارد. شکل آن به صورت میله باریکی است که درون استخوان فک قرار داده می شود. گفته می شود که امروزه ایمپلنت دندان بهترین جایگزین برای دندانهای از دست رفته است. نکته قابل توجه در مورد آن این است که اگر پس از قرار گرفتن در فک به طور صحیح از آن نگهداری شود، ماندگاری بسیار بالایی خواهد داشت.
-
اندوستیال (endosteal)
-
سابپریوستیال (subperiosteal)
ایمپلنت اندوستیال به ایمپلنتی گفته می شود که درون استخوان قرار می گیرد، اما سابپریوستیال ایمپلنتی است که روی استخوان آرواره و زیر بافت لثه قرار داده می شود. امروزه دیگر از ایمپلنت های سابپریوستیال استفاده نمی شود زیرا در مقایسه با ایمپلنت های اندوستیال در بلند مدت نتایج ضعیف تری داشته اند و استحکام کمتری دارند.
کاشت دندان
چه مدت پس از کشیدن دندان می توان کاشت ایمپلنت انجام داد
درباره زمان کاشت ایمپلنت باید بگیم : اگر همزمان با کشیدن دندان، کاشت ایمپلنت انجام نشود، در یک بازه زمانی دو ماهه مجددا استخوان در جای خالی دندان شکل می گیرد. از این رو تا قبل از تشکیل استخوان فک باید برای کاشت ایمپلنت اقدام کرد. اما دندانپزشک معالج می تواند همزمان با کشیدن دندان، کاشت ایمپلنت را انجام دهد. برای این کار لازم است قطر و تعداد ریشه های دندان، طول استخوان فک، بررسی موقعیت ریشه دندان نسبت به سینوس بررسی شود. همچنین باید متخصص از عفونی نبودن دندان اطمینان حاصل کند.
در صورتی که جایگزینی سریع پروتز دندان در جای خالی دندان انجام نشود، ممکن است استخوان دچار تحلیل شده و عمل جویدن در هنگام غذا خوردن سخت شود. همچنین گاهی تحلیل استخوان موجب کج شدن دندانهای سالم مجاور می شود. در صورتی که دندانپزشک شما کاشت ایمپلنت با تاخیر را تجویز می کند، معمولا این نوع کاشت با ایمپلنت های کوچکتر انجام می شود. چرا که استخوان کمتری در این فاصله زمانی برای عمل کاشت در دسترس است.
به این ترتیب تشخیص زمان مناسب برای کاشت و انتخاب روش آن به عهده متخصص پروتز یا همان جراح فک و صورت می باشد که تنها از طریق معاینه امکان پذیر است. در حین معاینه شرایط استخوان فک، موقعیت، استقامت و تعداد دندان های سالم، شرایط لثه بررسی می شود.
ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب نیست؟
- در صورتی که سابقه انجام شیمی درمانی یا رادیوتراپی را دارید یا اینکه در حال حاضر این درمانها را انجام می دهید، باید بدانید که احتمال موفقیت درمان کمتری دارید.
موارد خاص پزشکی مانند ابتلا به پوکی استخوان و بیماریهای مانند آن هنوز اطمینانی حاصل نشده است و تاثیر آن در کارکرد و ماندگاری آن مشخص نیست. - برای انجام این جراحی سلامت لثه فرد مراجعه کننده بسیار مهم است و علاوه بر آن باید استخوانهای فک قدرت و انسجام کافی برای نگهداری آن را داشته باشند.
- در بسیاری از موارد اگر متقاضی از دخانیاتی مانند سیگار استفاده کند، دندانپزشک از درمان خودداری می کند، زیرا استفاده از این مواد حتی سیگار باعث کاهش امکان موفقیت درمان می شود.
- در صورتی که بخواهید تمام دندانها را به روش کاشت دندان جایگزین کنید، در فک بالا به شش تا هشت و در فک پایین به چهار تا شش ایمپلنت نیاز خواهید داشت.
- رعایت بهداشت عمومی دهان و دندان در بالا بردن عمر ایمپلنت تاثیر بسیاری دارد. ایمپلنتها طرح لبخند را بهبود بسیاری می بخشند.
- در صورت استفاده از داروهایی که در آنها از مشتقات بیس فسفونات استفاده شده است، توصیه می شود که از این درمان استفاده نکنید.
مراحل مراقبت ایمپلنت دندان
- پیش از انجام عمل باید پوسیدگی دندان ها بررسی و رفع شود.
- برای قرارگیری ایمپلنت در دهان انجام حداقل یک جراحی ضروری است. در این جراحی که به کاشت دندان نیز شهرت دارد، ایمپلنت در استخوان فک گذاشته می شود.
- در چند ماه بعد از انجام جراحی پین تیتانیومی با استخوان فک ادغام می شود.
- پس از مدتی و با مطمئن بودن از ادغام مناسب ایمپلنت و استخوان دندان، متخصص معالج می تواند از ایمپلنتها به عنوان بیس استفاده کند و پروتز دندان را بر روی آنها نصب کند.
پیش از اقدام به کاشت دندان جلو حتما از متخصص معالج خود سوال کنید که آیا این روش از جایگزینی دندان برای شما مناسب است یا خیر؟ پیش از هر چیز اطمینان حاص کنید که دندانپزشک فرآیند درمان جا گذاری ایمپلنت دندان را به طور کامل طی می کند.
ایمپلنت دندان
قبل از جراحی ایمپلنت دندان
- دندانپزشک معالج پیش از انجام هر کاری به مراجعه کننده توضیح می دهد که چگونه برای درمان آماده شود.
- تشکیل پرونده دندانپزشکی، قبل از انجام هر درمانی پرسشنامه ای راجع به شرایط پزشکی خاص در اختیار شما قرار خواهد گرفت، لطفا آنرا کامل و دقیق پر کنید و اگر مطلب مهمی وجود دارد که در پرسشنامه نیست حتما آنرا با دندانپزشک خود در میان بگذارید. میزان موفقیت آن با در نظر گرفتن و انجام دقیق همه این مراحل درمان برای بسیاری از افراد بدون خطر خاصی، بالا خواهد بود.
- قبل از انجام عمل نیاز به معاینه لثه ها و اطمینان یافتن از سلامتی کامل آنها وجود دارد، همچنین هر گونه عفونت یا پوسیدگی در لثه و دندانهای مجاور محل قرار گیری ایمپلنت نیز باید به طور کامل درمان شود.
- بعد از اطمینان از سلامت کامل بافتهای دهانی ناحیه جراحی و اطراف آن نیاز به تهیه یک اسکن رادیوگرافی مخصوص ایمپلنت (اصطلاحا CBCT یا DVT نامیده میشود) از محل میباشد که توسط مراکز رادیولوژی تخصصی فک و صورت قابل تهیه است.این اسکن معمولا به همراه یک ریپورت و CD تهیه میشود.
- دندانپزشک به کمک آنها ارتفاع و ضخامت استخوان و نیز سایر موارد مهم مانند محل عبور اعصاب مهم، سینوس ها و … را بررسی میکند و بهترین سایز و محل قرار گیری ایمپلنت دندان را مشخص میکند.
- آخرین مسئله ای که قبل از جراحی ایمپلنت دندان باید مورد توجه قرار گیرد اینست که در شرایط پزشکی خاص ( فشار خون بالا، سابقه سکته قلبی یا مغزی ، سابقه پیوند عضو و …) گاهی نیاز به دریافت داروی خاص یا تغییر در دوز داروهای دریافتی فعلی بیمار وجود دارد و در مواردی که شخص به دلیل بیماری زمینه ای (مثل مشکلات قلبی) تحت نظر پزشک دیگری قرار دارد نیاز به مشورت با پزشک مربوطه نیز وجود دارد.
فرآیند عمل جراحی ایمپلنت دندان
مدت زمان انجام عمل به تعداد و همچنین پیچیدگی شرایط عمل بستگی دارد. ممکن است چند ایمپلنت دندان در یک عمل جراحی قرار داده شود در این حالت زمان عمل طولانی تر خواهد شد.
- این جراحی معمولا تحت بی حسی موضعی انجام میشود در این حالت درد کاملا در دهان شما ازبین میرود و میتوانید در حین عمل بیدار بمانید. ممکن است از یک آرام بخش استفاده کنید تا در طول عمل اضطرابتان ازبین برود و یه شما کمک میکند آرام باشید.
- بعد از اینکه لثه کاملا بیحس شد. دندانپزشک یک برش در لثه شما زده و یک سوراخ کوچک در استخوان فکتان ایجاد میکند و در این سوراخ قرار داده میشود.
در شرایط خاصی میتوان کشیدن دندان آسیب دیده و جایگزاری ایمپلنت را طی یک جلسه جراحی انجام داد که این روش ایمپلنت فوری یک جلسه ای نامیده میشود و همیشه قابل انجام نیست و همانطور که پیشتر ذکر شد در “شرایط خاصی” قابل انجام است.
اگر این حالت قابل انجام نباشد دندانپزشک ایمپلنت چند ماه (فک بالا ٣-۶ ماه و فک پایین ٢-۴ ماه) بعد از کشیدن دندان قرار میدهد تا استخوان فک زمان کافی برای ترمیم دندان خود داشته باشد به این حالت “ایمپلنت تاخیری” گفته میشود.
در موارد نادر ممکن است نیاز باشد که عمل تحت بیهوشی انجام شود که در اینصورت عمل باید در مراکز خاص با تجهیزات خاص برای شما انجام شود در این صورت به طور کامل بیهوش میشوید ودر طول عمل خواب خواهید بود.
مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت دندان
- بعد از انجام ایمپلنت شما ممکن است به استراحت نیاز داشته باشید تا اثر بیحسی کاملا خاتمه یابد، بعد از یک بیحسی موضعی چند ساعت طول میکشد تا دهان و دندان تان به حالت اول خود برگردد. شما ممکن است به مسکن نیاز داشته باشید تا اثر ناراحتی حاصل از بی حسی را برطرف کند.
- معمولا بعد از عمل میتوانید به خانه برگردید اما اگر بیهوشی عمومی داشتید به یک همراه نیاز دارید تا شمارا برای رسیدن به خانه همراهی کند و تا ۲۴ ساعت اول بهتر است دوست یا یکی از اشنایان مراقب شما باشد.
- خیلی مهم است که در چند روز بعد از ایمپلنت که به استراحت می گذرانید، از غذاهای نرم استفاده کنید. مراقب باشید تا زمانی که بیحسی کاملا از ناحیه دهانتان برطرف نشده، از غذاها و نوشیدنی های داغ استفاده نکنید. در غیر این صورت ممکن است بدون اینکه متوجه شوید خودتان را بسوزانید.
- خیلی مهم است که دهان خود را مثل همیشه با مسواک و نخ دندان تمیز نگه دارید. ممکن است برای اینکه تمیز کردن راحت تر بین دندانها به مسواک ویژه ای نیاز داشته باشید.
سن مناسب برای ایمپلنت دندان
سن مناسب برای کاشت ایمپلنت باید حداقل تا سن 18 سالگی صبر کنید تا اسکلت صورت و استخوان فک شکل کاملی به خود بگیرد. در غیر این صورت امکان دارد در آینده به علت رشد استخوان فک و صورت، ایمپلنت دندان شما دچار مشکل شود. متخصصین، ایمپلنت دندانی را تا قبل از 18 سالگی توصیه نمی کنند. اما بعد از آن هیچ محدودیت زمانی برای انجام این جراحی وجود ندارد.
اگر چه گاهی ایمپلنت دندانی در سنین پایین تر انجام می شود، ایمپلنت دندانی متناسب با سایز دندان های مجاور تنظیم و تعویض شود. یک نکته ی مهم در این روش درمانی وجود دارد که شاید برای شما نیز سوال باشد و آن ماندگاری و دوام ایمپلنت می باشد که در عنوان بعدی پاسخ این سوال را نیز به دست می آورید.
مدت زمان انجام ایمپلنت دندان
مدت زمان جراحی ایمپلنت بستگی به تعداد ایمپلنت دندان مورد نیاز بیمار و میزان پیچیدگی عمل جراحی دارد.
انواع مارک های ایمپلنت دندان
ایمپلنت کره ای
ایمپلنت های کره ای در سالهای اخیر عمده بازار ایمپلنت دندانی ایران را در دست گرفته اند. ایمپلنت های کره ای با توجه به قیمت ایمپلنت مناسب و در دسترس بودن قطعات، جاذبه ای زیادی برای جراحان و دندانپزشکان و کلینیک ایمپلنت دارند. برند های ایمپلنت قابل قبول و مناسب از کشور کره جنوبی عبارتند از:
- برند ایمپلنت اوستم Osstem
- برند ایمپلنت ایمپلنتیوم Dentium
- برند ایمپلنت مگاژن Megagen
- برند ایمپلنت دی او DIO
- برند ایمپلنت سی ام ای Neo Biotech
- برند ایمپلنت دنتیس Dentis
- برند ایمپلنت یوفیت
ایمپلنت سوئیسی
برترین ایمپلنت های ساخت سوئیس شامل موارد زیر می باشند:
- برند ایمپلنت اشترومن
- برند ایمپلنت اس پی ای SPI
- برند ایمپلنت اس ای سی SIC
- برند ایمپلنت Biodental Implant
- ایمپلنت ایده Ihdeh
- ایمپلنت TRI
ایمپلنت آمریکایی
برترین برند های آمریکایی عبارتند از:
- ایمپلنت اینترالاک
- ایمپلنت بیوهوریزونز
- ایمپلنت بایکان
- ایمپلنت تری ای
- ایمپلنت زیمر بیومت
ایمپلنت سوئدی
موارد زیر برند های خوب سوئدی می باشند:
- ایمپلنت نابل بیوکر
- ایمپلنت استرا
ایمپلنت فرانسوی
برند های خوب فرانسوی عبارتند از:
- ایمپلنت ای دی ای
- ایمپلنت یوروتکنیکا
ایمپلنت آلمانی
ایمپلنت های آلمانی عبارتند از:
- ایمپلنت زایا
- ایمپلنت بگو
- ایمپلنت مدنتیکا
ایمپلنت چینی
ایمپلنت های چینی عبارتند از:
- ایمپلنت وانژو
- ایمپلنت گرین دنتک
- ایمپلنت هونگ کو
ایمپلنت ایرانی
ایمپلنت های ساخت کشور خودمان عبارتند از:
- ایمپلنت شرکت کیمیا کاشت اطبا
- ایمپلنت سینا بایونیک
بهترین مارک ایمپلنت دندانی کدام است؟
بهترین مارک های ایمپلنت دندان شامل :
- سیستم ایمپلنت بیوهوریزون یا بایوهوریزون (BioHorizon)
- ایمپلنت استرامن (Straumann) (ITI)
- ایمپلنت اس اى سى (SIC)
- ایمپلنت ای پی اس (ips)
- ایمپلنت دندان استراتک (AstraTech)
- ایمپلنت دندان آنکیلوز
- نوبل بیوکر Nobel BioCare
- مگا ژن MegaGen
زمانی که فرد دارای مشکلاتی مانند نامرتبی دندانها، نبود مادرزادی دندان و یا داشتن دندان اضافی، وجود فاصله بین دندانها، زاویه و چرخش دندانها و یا مشکلاتی از قبیل جلو یا عقب بودن فکها نسبت به جمجمه باشد که تمامی این موارد توسط متخصص ارتودنسی تشخیص داده میشود، شخص کاندید انجام درمان ارتودنسی دندان میباشد.
خدمات دندانپزشکی | هزینه ها |
راحی ایمپلنت هر واحد کره ای | تماس بگیرید |
جراحی سینوس لیفت بسته یا باز به ازای هر واحد ایمپلنت | تماس بگیرید |
دست دندان کامل اوردنچر | تماس بگیرید |
هر واحد اباتمنت اوردنچر | تماس بگیرید |
جراحی هر واحد ایمپلنت اروپایی سوئیسی | تماس بگیرید |
جراحی هر واحد ایمپلنت اروپایی یا آمریکایی | تماس بگیرید |
مراقبت های پس از انجام جراحی ایمپلنت دندان
1. چنانچه پس از جراحی ایمپلنت دندان، دکتر دندان پزشک شما از گاز استریل استفاده کرده است، می بایست گاز استریل را با فشاری ملایم حداقل تا نیم ساعت پس از جراحی در محل جراحی ایمپلنت دندان نگه دارید تا خون ریزی تان متوقف شود و اگر پس از برداشتن گاز ، مجددا خون ریزی داشته باشید می توانید از گاز استریل دیگری در محل جراحی استفاده کنید.
2. به مدت یک روز پس از انجام ایمپلنت دندان از نوشیدن، نوشیدنی ها با نی خودداری نمایید.
3. به مدت بیست و چهار ساعت پس از استعمال دخانیات خودداری کنید.
4. از نوشیدن الکل و یا نوشیدنی های حاوی الکل، خودداری کنید.
5. از نوشیدن، نوشیدنی های گاز دار مانند انواع نوشابه و یا دلستر و … خودداری کنید.
6. از خوردن مایعات داغ خودداری کنید.
7. در روز جراحی ایمپلنت دندان می توانید از خوراکی هایی نظیر سوپ، آب میوه طبیعی، بستنی و … استفاده کنید.
8. شستشوی دهان با محلول دهان شویه کلر هگزیدین می بایست از روز جراحی و به مدت یک هفته پس از جراحی، علی الخصوص در دو روز اول پس از جراحی صورت گیرد. توجه داشته باشید که محلول های دهان شویه معمولی که برای استفاده های روزانه انجام فروخته می شوند، برای این کار مناسب نیستند و اگر به این محلول دسترسی نداشته باشید می توانید از محلول آب و نمک استفاده کنید.
9. همچنین برای ضد عفونی محل بخیه ایمپلنت دندان می توانید از ژل های ضد عفونی کننده مخصوص استفاده کنید و پس از هر بار استفاده از دهان شویه نیز، از این ژل استفاده کنید.
10. استفاده از مسکن ایبوپروفن، در صورتی که به این مسکن حساسیت دارید و یا نباید آن را مصرف کنید می توانید از دندان پزشکتان بخواهید تا مسکن دیگری را برای رفع درد شما تجویز کند.
11. در طول یک روز پس از انجام جراحی ایمپلنت دندان می بایست موضع جراحی را با کمپرس سرد، سرد نگه دارید تا تورم و التهاب شما کاهش پیدا کند.
12. از انجام فعالیت های بدنی شدید که باعث می شود تا فشار خون شما بالا رود پرهیز کنید.
13. به هیچ عنوان بخیه هایتان را دستکاری نکنید و در نگهداری از آن ها نهایت دقت را داشته باشید.
آیا ایمپلنت دندان به ترمیم احتیاج دارد؟
چنانچه شما با مشکلی نظیر لق شدگی و یا شل شدگی ایمپلنت دندان هایتان روبرو شده اید، می بایست هر چه سریع تر به یک مرکز دندان پزشکی مراجعه کنید و جهت حل کردن این مشکل اقدام کنید. این درست است که نود و نه درصد عمل های ایمپلنت دندان به صورت کاملا موفق انجام می شوند، اما نباید احتمال شل شدگی و یا لق شدگی آن ها را در نظر نگیریم.
چرا ایمپلنت دندان شل می شود
پیچ تیتانیوم هنگامی که درون استخوان فک قرار می گیرد، پس از چند ماه استخوان های فک به صورت کامل اطراف این پیچ را می گیرند و این فیکسچر را همانند ریشه دندان طبیعی محکمم درون خود نگه می دارد، حال چنانچه این عمل. استخوان سازی با مشکل روبرو شود و استخوان فک نتواند فیکسچر ایمپلنت را درون خودش نگه دارد، شما احساس شل شدگی دندان مد نظر را خواهید داشت. چنانچه شما به سرعت متوجه این مشکل شوید و به سرعت برای درمان آن اقدم کنید، شاید دیگر نیاز به تراش مجدد استخوان نداشته باشید
انواع استخوان جهت تشخیص طول ایمپلنت
تشخیص و شناسایی انواع مختلف استخوان فک تنها در هنگام کشیدن دندان و یا حین دریل کردن استخوان توسط دنداپزشک متخصص میسر است. در مجموع استخوان فک را به لحاظ تیپیکی می توان به 5 گروه تقسیم بندی کرد.
تیپ یک استخوان
اینو نوع استخوان به نحوی متراکم است که پیچش پایه ایمپلنت درون آن بسیار دشوار انجام می شود. از این رو حفره ایجاد شده درون این استخوان تنها به قطر ایمپلنت می باشد. تا فشار بیش از حد و یا اصطحکاک فیکسچر ایمپلنت با استخوان مشکلی ایجاد نکند. لازم به ذکر است که فشار بالاتر از 60 نیوتن می تواند موجب عدم خون رسانی مناسب به استخوان فک شود و در نتیجه ایمپلنت به درستی جوش نخواهد خورد.
تیپ دو استخوان
این نوع استخوان نیز از تراکم بالایی برخوردار بوده و حفره ای که جهت کاشت ایمپلنت ایجاد می شود هم اندازه قطر فیکسچر می باشد. با این تفاوت که حفره تا قسمت فوقانی استخوان ( کرست استخوان) ایجاد می شود تا ایمپلنت به طور مناسبی در جای خود فیکس شود.
تیپ سه استخوان
این نوع استخوان از تراکم کمتری برخوردار بوده و در پروسه دریل کردن آن، با عمق کمتری از نوع دوم استخوان حفره ایجاد می شود تا تراکم لازم با پیچش ایمپلنت جهت فیکس شدن ایجاد شود. گاهی اوقات کرست استخوان مقاوم بوده ولی زیرساخت آن ضعیف است از این رو لازم است دریل کمتری در استخوان انجام شده تا موفقیت ایمپلنت تضمین شود.
تیپ چهار استخوان
نوع چهارم استخوان کم تراکم ترین نوع استخوان است که حفره ی ایجاد شده توسط دریل در این استخوان تنها به اندازه یک روزنه می باشد تا فیکسچر را درون آن وارد کرده و مابقی فضا توسط خود ایمپلنت فراهم شود. در این شرایط گاهی لازم است از پودر استخوان برای ایجاد تراکم مناسب استفاده می شود.
تیپ پنج استخوان
این تیپ، استخوانی است که هنوز به خوبی شکل نگرفته و تراکم مناسبی برای کاشت ایمپلنت ندارد. از این رو لازم است تا فراهم شدن تراکم لازم از انجام جراحی و کاشت ایمپلنت خودداری کرد.
بررسی عوارض ایمپلنت دندان
با اینکه روشهای دیگری هم برای جایگزینی دندان های از دست رفته وجود دارد، اما ایمپلنت دندان مزایای زیادتری نسبت به سایر موارد دیگر دارد. با این وجود می توانیم مواردی را به عنوان عوارض ایمپلنت دندان در نظر بگیریم:
- لق شدن مختصر دندان کنار ایمپلنت (این امر بعد از سه هفته تا یک ماه به حالت طبیعی خود برمی گردد.)
- درد (معمولا درد فقط سه یا چهار روز اول بعد از کاشت دندان می باشد.)
- تورم (معمولا از روز بعد از کاشت ایمپلنت شروع می شود و پس از یک هفته بهبودی کامل میابد.)
- گزگز و یا بی حسی گوشه ی لب
- امکان خارج شدن روکش ایمپلنت دندان وجود دارد.
- احتمال لق شدن روکش ایمپلنت، در صورت فشار بیش از حد در برخی نواحی دهان
- احتمال شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت (در اکثر موارد به علت دندان دندان قروچه)
- شکستگی بدنه ایمپلنت (بسیار نادر)
سوالات متداول راجب ایمپلنت دندان
آیا انجام جراحی سینوس لیفت یا پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت الزامی است؟
خیر، این جراحی ها تنها زمانی که بیمار شرایط استخوانی مناسبی برای کاشت ایمپلنت را ندارد انجام می شود. بیشتر اوقات این جراحی های پیش زمینه و بازسازی همزمان با کاشت ایمپلنت دندان انجام می شود اما دوره بهبود طولانی تر خواهد شد.
چرا برای افراد سیگاری ایمپلنت دندان انجام نمی شود؟
یکی از مضرات مصرف دخانیات کاهش خونرسانی به لثه و استخوان خواهد بود. از این رو درصد موفقیت ایمپلنت را تا حد زیادی کاهش خواهد داد. البته این مورد بیشتر در کسانی اتفاق می افتد که به صورت روزانه و مداوم سیگار می کشند. با این حال جراحان توصیه می کنند که جهت انجام کاشت ایمپلنت از یک یا دو هفته قبل از جراحی تا دوران بهبود بعد از جراحی مصرف سیگار را متوقف کنید.
آیا کاشت ایمپلنت در دندانهای جلو راحت تر انجام می شود و یا دندان های آسیا؟
از آنجاییکه به لحاظ آناتومیک در قسمت جلوی فک محدودیتی از لحاظ سینوس و عصب وجود ندارد، کاشت ایمپلنت راحت تر انجام می شود. اما مهارت و تخصص جراح فک و صورت در ایمپلنت دندان های جلو بسیار تاثیر گذار است. چرا که به لحاظ زیبایی ظاهری و قرینه سازی انجام عمل نیاز به دقت و ظرافت زیادی دارد.
آیا ممکن است ایمپلنت دندان دچار پوسیدگی شود؟
از آنجاییکه ایمپلنت دندان از جنس فلز تیتانیوم ساخته می شود، امکان پوسیدگی آن وجود ندارد، اما ممکن است بر اثر ضربه و فشار دچار آسیب و خرابی شود. از این رو ایمپلنت هم مانند دندان طبیعی نیاز به مراقبت دارد.
برای جایگزینی هر دندان به چند ایمپلنت نیاز است؟
در نظر داشته باشید که ایمپلنت جایگزین ریشه دندان در استخوان فک می شود و تعداد ریشه های دندان ها با هم یکی نیست. به طور مثال دندانهای قدامی و کرسی کوچک فک پایین تنها یک ریشه داشته ولی کرسی های کوچک فک بالا و کرسی های بزرگ فک پایین دو ریشه دارند. اما کرسی های بزرگ فک بالا سه ریشه دارند. با این حال نیازی نیست که بیش از یک ایمپلنت برای هر دندان کاشته شود.
چه تعداد ایمپلنت برای بازسازی کامل فک بالا با پروتز ثابت نیاز است؟
در بازسازی کامل فک بالا به شکل پروتز ثابت، حداقل 8 ایمپلنت درون استخوان فک کاشته می شود.
چه تعداد ایمپلنت برای بازسازی کامل فک پایین با پروتز ثابت نیاز است؟
در بازسازی کامل فک پایین به شکل پروتز ثابت، حداقل 6 ایمپلنت درون استخوان فک کاشته می شود. اما بعضا تا 8 ایمپلنت نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
چه تعداد ایمپلنت برای پروتز متحرک متکی بر ایمپلنت (اوردنچر) در فک بالا لازم است؟
حداقل 4 ایمپلنت برای درمان پروتز متحرک متکی بر ایمپلنت در فک بالا لازم است.
چه تعداد ایمپلنت برای پروتز متحرک متکی بر ایمپلنت (اوردنچر) در فک پایین لازم است؟
بین 2 الی 4 ایمپلنت برای درمان پروتز متحرک متکی بر ایمپلنت در فک پایین لازم است. تعداد ایمپلنت ها به تعداد دندانهای از دست رفته و میزان سلامت استخوان فک بستگی دارد.
آیا برای جاحی ایمپلنت دندان باید در بیمارستان بستری شد؟
خیر، کاشت ایمپلنت دندان یک عمل سرپایی ست که می تواند در کلینیک یا مطب جراح متخصص پروتز انجام شود.
آیا ایمپلنت مانند دندان طبیعی حس دارد؟
از آنجاییکه هیچ عصبی دارد ایمپلنت نمی شود، حس گرما و سرما و یا درد را با پروتز دندانی خود حس نخواهید کرد. اما چون پایه ایمپلنت درون استخوان کاشته می شود حس فشار را دریافت کرده و درد را به لثه اطراف منتقل می کند.
آیا ایمپلنت دندان نیازی به جرم گیری دارد؟
بله، ایمپلنت دندانی نیز مانند دندان طبیعی، به بزاق و پلاک های موجود در دهان واکنش نشان داده و نیاز به جرم گیری دوره ای و چکاپ توسط دندانپزشک دارد.
آیا می توان ایمپلنت دندان را با ایمپلنت دیگری جایگزین کرد؟
از آنجاییکه ایمپلنت دندان یک درمان بی عارضه و ایمنی می باشد، درصد موفقیت این جراحی حدود 98% است. ولی در صورت کاشت غیر اصولی و یا عدم مراقبت از دندان ها توسط بیمار ممکن است نیاز به تعویض مجدد ایمپلنت دندان باشد که معمولا این تعویض با جراحی بازسازی استخوان یا همان پیوند استخوان همراه خواهد بود.
آیا جراحی لثه ای که در گذشته داشته ام مانع کاشت ایمپلنت دندان می شود؟
خیر، اگر شما بیماری لثه فعالی در حال حاضر نداشته باشید و یا جراحی افزایش طول تاج جهت روکش را انجام نداده باشید، می توانید گزینه مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان باشید.
آیا می توان دندان طبیعی را بجای پروتز های مصنوعی دندان به پایه ایمپلنت متصل کرد؟
خیر، به علت تفاوت ساختاری ایمپلنت با دندان طبیعی، امکان اتصال بین این دو وجود ندارد. با این وجود در گذشته این روش بارها امتحان شده و هم پروتز و هم دندان را به مخاطره انداخته بود.
کاشت دندان با لیزر چگونه است؟
کاشت دندان با لیزر یک درمان جدید برای وارد شدن آسیب کمتر به بافت لثه و استخوان می باشد. کاشت دندان با لیزر، مدت زمان جوش خوردن ایمپلنت به استخوان را کاهش داده و با حداقل عارضه این درمان انجام شود.
یک ایمپلنت خوب دارای چه شرایطی است؟
- عرض استخوان حداقل 6 میلی متر باشد.
- طول مفید استخوان 13 میلی متر باشد.
- شرایط تراکم استخوانی فک بیمار از سه نوع تیپ 1 و 2 و یا 3 باشد.
- فشار وارده بر استخوان فک به وسیله فیکسچر 35 الی 60 نیوتن باشد.
- بهداشت دهان و دندان توسط بیمار رعایت شود.
- بیمار مبتلا به عادت براکسیزم یا دندان قروچه نباشد.
(01) دیدگاه