متخصص ارتودنسی
متخصص ارتودنسی
زمانی که فرد دارای مشکلاتی مانند نامرتبی دندانها، نبود مادرزادی دندان و یا داشتن دندان اضافی، وجود فاصله بین دندانها، زاویه و چرخش دندانها و یا مشکلاتی از قبیل جلو یا عقب بودن فکها نسبت به جمجمه باشد که تمامی این موارد توسط متخصص ارتودنسی تشخیص داده میشود، شخص کاندید انجام درمان ارتودنسی دندان میباشد.
در چه مواردی به ارتودنسی نیاز است؟
قبل از شروع هرگونه درمان ارتودنسی دندان، دندانپزشک شما باید از عدم وجود هرگونه پوسیدگی و یا مشکلات لثه نظیر التهاب یا تحلیل مطمئن شود. در صورت وجود هرگونه پوسیدگی یا مشکلات لثه بهتر است ابتدا طرح درمان ارتودنسی دندان شما توسط متخصص ارتودنسی مشخص گردد و سپس اقدام به ترمیم دندانها نمائید. دلیل این امر این است که ممکن است بعضی از دندانهای پوسیده یا مشکلدار در طرح درمان ارتودنسی کشیده شوند و شما نیاز به صرف هزینه برای ترمیم آنها نداشته باشید.
جلو بودن فک پایین:
در این حالت فک پایین جلوتر از فک بالا قرار می گیرد، به عبارتی دندانهای فک پایین در جلوی دندانهای فک بالا قرار می گیرند. یکی از روش های مناسب استفاده از ارتودنسی دندان است که توسط متخصص ارتودنسی انجام می شود.
فضای اضافی بین دندان ها:
این حالت در موارد غایب بودن یک یا چند دندان دائمی و یا به دلیل عدم تناسب اندازه دندان ها و فکین، یعنی کوچک بودن دندان ها و یا بزرگ بودن فک ها و یا ترکیبی از هر دو و موقعیت نامناسب دندان ها و بزرگی زبان رخ می دهد.
همپوشانی زیاد دندان ها (دیپ بایت):
بر اثر این مشکل دندان های فک پایین به لثه دندان های فک بالا و همچنین قسمت داخلی دندان های جلو بالا صدمه زده و نیز استخوان نگه دارنده دندان ها دچار تحلیل و دندان های بالا و پایین باعث سایش یکدیگر می شوند. گاهی این مشکل با مشکلات ایجاد شده در مفصل گیجگاهی فکی نیز در ارتباط است.
جلو بودن دندان های فک بالا:
در صورتی که دندان های فک بالا جلو باشند ، علاوه بر مشکل زیبایی کارکرد دندان ها نیز مختل می شود و همچنین خطر صدمه زدن به آنها افزایش می یابد. این حالت با زیاد جلو بودن دندان های فک بالا و یا زیاد عقب بودن دندان های فک پایین آشکار مرتبط می باشد.
کجی دندان ها:
در صورتی که فضای کافی برای تمام دندان ها وجود نداشته باشد، این حالت رخ می دهد. درمان این مشکل با گسترش قوس دندانی و یا کشیدن دندان دائمی صورت می گیرد، در این حالت علاوه بر مشکلات زیبایی، خطر ایجاد پوسیدگی و ناراحتی های لثه به دلیل عدم امکان رعایت بهداشت مناسب بیشتر می شود.
مشکلات عرضی دندان ها (کراس بایت):
در این حالت دندان های فک بالا در درون دندان های فک پایین قرار می گیرد. مشکلاتی مانند گاز گرفتن گونه، ناراحتی مفصلی و سایش دندانی با این ناهنجاری دیده می شود. به دلیل وجود رشد در کودکان و نوجوانان، عدم اصلاح این ناهنجاری در سنین پایین می تواند باعث انحراف فک و عدم قرینگی در صورت گردد.
به هم نرسیدن دندان ها (اپن بایت):
اگر دندان های فک بالا و پایین در زمانیکه دهان کامل بسته می باشد بهم نرسند عمل جویدن و گاهی تکلم فرد مختل می شود. عامل بعضی از این مشکلات عادات دهانی مانند انگشت مکیدن و یا قرار گیری زبان در بین دندان ها می باشد.
ناقرینگی دندان ها هنگام لبخند زدن:
این مسئله به دلیل عدم انطباق خط وسط دندانی با خط وسط صورت رخ می دهد، این ناهنجاری باعث می شود هنگامی بیمار لبخند می زند، دهان بیمار نامتقارن به نظر برسد. علاوه بر مشکلات زیبایی ، مشکلات روابط دندانی نیز در این حالت ممکن است ایجاد گردد که بر کارایی جویدن تاثیر می گذارد.
(01) دیدگاه