11 نکته مراقبت کاشت ایمپلنت
11 نکته مراقبت کاشت ایمپلنت
ایمپلنت های دندانی نیز همانند دندانهای طبیعی مراقبت نیاز دارند زیرا پلاک های باکتریایی باعث عفونت لثه می شوند بنابراین توصیه میشود از برسهای بین دندانی نخ دندان و مسواک واتر فلاسر و ترجیحاً خمیر دندان مخصوص ایمپلنت استفاده گردد.
نکات مفید که برای بالا بردن میزان موفقیت درمان ایمپلنت دندان موثر است اشاره می کنیم .
1- پس از کاشت ایمپلنت به مدت یک روز از مسواک زدن در اطراف ناحیه عمل خودداری نمایید.
2- شستن دهان تا هشت ساعت بعد از عمل جراحی توصیه نمی شود .
3- بهتر است روز بعد از جراحی از دهانشویه استفاده گردد و بهترین محلول برای شستشوی دهان محلول کلر هگزیدین می باشد و پس از آن هر روز روز یک مرتبه شست و شو با نرمال سالین تا زمان کشیدن بخیه روزی چند مرتبه انجام شود.
4- آب دهان خود را قورت دهید و آن را به بیرون تخلیه نکنید مکیدن و تف کردن باعث تشدید خونریزی میشود.
5- تورم بعد از جراحی معمولی است. تورم تا ۷۲ ساعت پس از جراحی افزایش می یابد و پس از آن به تدریج کاهش مییابد و در پایان هفته اول معمولا از بین میرود جهت کاهش تورم استفاده از کمپرس یخ پس از اتمام جراحی توصیه میشود را به مدت ۱۰ دقیقه در محلول مورد نظر قرار داده و سپس ۵ دقیقه به بافت استراحت دهید این عمل را 4 تا 5 ساعت ادامه دهید همچنین جهت کاهش تورم بعد از جراحی بالا نگه داشتن سر نسبت به بدن در هنگام خواب توصیه می شود.
6- ایجاد کبودی و بی حسی در اطراف لب و ترشح خونابه پس از جراحی طبیعی است با دیدن این موارد نگران نشوید و همچنین ممکن است دهان شما پس از جراحی تا چند روز اول به میزان قبل باز نشود.
7-در صورت ترشح بیش از اندازه خون بهترین راه برای کنترل خونریزی ایجاد فشار بر روی ناحیه جراحی توسط یک تکه گاز استریل کوچک و مرطوب شده با سرم شستشو به مدت ۲ ساعت می باشد.
۸ – نوشیدن پس از جراحی به راحتی امکان پذیر است و مایعات خنک و پر انرژی برای ۲۴ ساعته اول توصیه می شود ولی برای خوردن باید دقت داشته باشید که بی حسی اثر خود را از دست داده باشد و همچنین دقت شود که جویدن باعث باعث خونریزی و آسیبهایی جراحی میشود بنابراین بهتر است تا ۲۴ ساعت از جویدن پرهیز شود.
9- در روز سوم بعد از جراحی از مسواک مخصوص بنا به تشخیص پزشک در صورت نیاز در اختیار شما قرار می گیرد استفاده کنید.
۱۰- بعد از جراحی کاشت ایمپلنت باید از کشیدن سیگار و نوشیدن قهوه و چای در ۱۰۰ روزه اول پرهیز کنید به طور کلی استفاده از سیگار مواد مخدر مشروبات الکلی موفقیت کاشت ایمپلنت را کاهش می دهد.
11- داروهای تجویزی را دقیقاً مطابق دستور پزشک مصرف کنید.
دلایل پزشکی که مانع استقرار ایمپلنت میشوند
امراض حاد و مزمن مانند قلبی دیابت می تواند با کاشت ایمپلنت مغایرت داشته باشند ، علاوه بر این پیشینه رادیو تراپی (درمان با اشعه) استخوان را شکننده ساخته و از کاشت ایمپلنت دندانی جلوگیری میکند همچنین بیماریهای ضعیف کننده سیستم دفاعی مانند Multiple sclerosis به طور کلی اجازه بهره مندی بیمار را از این عمل جراحی نمیدهند برخی از بیماریها مانند امراضی که با داروهای ضد لختگی خون مداوا میشود به صورت موقت مانع این عمل جراحی میگردد و با قطع موقتی دارد و امکان انجام این پروژه را میدهند ولی موانع مطلق انگشت شمار می باشد به همین گزارش سوابق بیمار از اهمیت فراوانی بر خوردار است.